Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras, VšĮ

Vištyčio muzikos pakrantė. Romansų vakaras

Koncertai

Smuikininkė Rima Gliaubicienė meilę muzikai paveldėjo iš šeimos, abu jos tėvai dainavo chore. Vos sulaukusi septynerių Rima išlaikė stojamuosius egzaminus į Nacionalinę Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklą ir išvyko mokintis į Vilnių. Itin rimtai prie atlikėjos muzikinio kelio prisidėjo buvę M. K. Čiurlionio meno mokyklos smuiko klasės dėstytojai Pranas Stepanovas ir profesorius Saulius Sondeckis. Baigusi menų mokyklą Rima įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultetą. Šiandien R. Gliaubicienė yra Kybartų kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos „Žemyna“ vadovė.
Vištyčio folkloro kolektyvas „Šilojai“ jau skaičiuoja 22 veiklos metus! „Šilojai“ ne tik dainuoja, bet ir muzikuoja bei šoka. Per daugiau nei du dešimtmečius kolektyvo sudėtis kito, tačiau jo branduolys išliko ir „šilojiečiai“ visada buvo ir yra svarbi Vištyčio krašto dalis. Šį šeštadienį „Šilojai“ dalinsis romansų melodijomis.
Smuikininkė R. Gliaubicienė ir Vištyčio folkloro kolektyvas „Šilojai“ liepos 17 d., šį šeštadienį, 20 val. kviečia susitikti romansų vakare prie Vištyčio ežero, greta pėsčiųjų tako, gluosnių pavėsyje, šalia knygų namelio.