Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras, VšĮ

Vištyčio muzikos pakrantė

Gerus metus sukosi mintys ir planai surengti išskirtinius vakarus VIŠTYČIO VĖJO MALŪNE. Liko mažiau nei mėnesis, bet vis dėl to, kaip gi viskas prasidėjo? Abejonių jokių nebuvo, kas turėtų būti pirmasis šių vakarų atlikėjas. Su POVILU susisiekėme dar gerokai prieš šv. Kalėdas ir viskas sklido maždaug taip:

- Labas Povilai! Kaip laikotės šiuo įtemptu prieššventiniu laikotarpiu?

- Sveiki! Darbingai! Ruošiu rimtą akademinę programą egzaminams sausio pradžioje, taip pat aktyviai koncertuoju… O kaip jūs?

- Vasarą savo charizma ir virtuoziškumu sužavėjot Vištyčio muzikos pakrantės publiką! O dabar rimta akademinė programa yra tai, ko mums reikia!

Akordeonininkas Povilas NELIUPŠIS – Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos absolventas, šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, profesoriaus Raimondo Sviackevičiaus klasėje, taip pat reguliariai tobulinasi pas žinomą Hanoverio muzikos akademijos profesorę Elsbeth Moser. POVILAS pasižymi itin unikaliu koncertinių programų pasirinkimu - virtuozinę savo pusę atskleisti jam padeda įspūdingos įvairiakultūrės transkripcijos, o lyrišką prigimtį jaunasis akordeonistas perteikia atlikdamas ir populiarindamas lietuvių kompozitorių muziką. Nors POVILAS yra nemažai pasiekęs solistas, tačiau jis yra ir puikus kamerinės muzikos atlikėjas, kurį galima išgirsti grojant tiek su akordeonu, tiek su styginių kvintetu. POVILAS Lietuvos muzikos ir teatro akademijos akordeonistų orkestre atlieka pirmojo akordeono partiją. Taip pat jis kamerinio trio „Primavera”(smuikas, violončelė ir akordeonas) įkūrėjas.

POVILAS nuolat, kartu su akordeonu keliauja po Lietuvą ir dovanoja žmonėms savo muziką, ja dalinasi su klausytojais, taip įgyvendindamas savo svajonę.

„Malūnas, kuriame grosiu, buvo vištytiečio Jono Kanapkio svajonė. Taigi simboliška, jog pirmojo Vištyčio vėjo malūno akustinio vakaro metu skambės ir legendinis lietuvių kompozitoriaus Juozo Naujalio kūrinys „Svajonė“, - teigia akordeono virtuozas.

Su POVILU susitinkame balandžio 20 d., 20 val. Vištyčio vėjo malūne.

Vištyčio vėjo malūno akustiniai vakarai – ne Vištyčio ežero, o kultūros ir muzikos sąskambių potvynis.

Kūnui, sielai, širdžiai Vištyčio muzikos pakrantė
        </div>

    </div>

    
        <script>
        $(window).unbind('scroll');
    </script>
    <script>
        if(typeof changeAdminEditUrl != 'undefined')
        {
            changeAdminEditUrl('https://www.vilkaviskisinfo.lt/admin/?module=events&action=events_edit&id=499', false);
        }
    </script>
</div></div>
        <div class=