Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras, VšĮ

Paroda „Nuo Arkties iki Antarkties“

Parodos

Lietuvos jūrų muziejaus mobilioje parodoje „Nuo Arkties iki Antarkties“ kūrybiškai apjungiamos esminės aktualios temos – klimatas, jo kaita ir žmogaus veiklos pasekmės gyvūnų ateičiai. 
Paroda supažindina lankytojus su jūrų gyvūnams pavojingais klimato kaitos pokyčiais, dėl kurių jau 2040 metais ledo Arktyje bus likę labai mažai ir mūsų Žemė nepajėgs atvėsinti vis kylančios temperatūros. Parodoje tie gyvūnai, kuriems ledas – būtina išgyvenimo sąlyga – jūrų vėplys, pingvinas, ruonis ir koralas. Parodoje eksponuojami šių trijų gyvūnų iškamšos bei kiti muziejaus gamtos rinkinio eksponatai (koralas). 
Gyvūnų iškamšos primena mums apie begalinį žmogaus norą pažinti, nes tiksliai pagaminta iškamša yra žinių šaltinis. Taip pat jos mena ne tokius senus laikus, kai gamtos muziejuose dominavo gyvūnų iškamšos. Šiandien gyvūnų iškamšos nepelnytai užmirštos, gajus mitas, kad gyvūnų iškamšoms jie yra žudomi, tačiau realybėje iškamšomis virsta gamtoje rasti kritę gyvūnai. Šios parodos lankytojams jie prabyla dar kitaip – stebėkite mus, nes po 100 metų mūsų galite nebesutikti...