Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras, VšĮ

Kviečiame į Tomo Kriščiūno naujausios knygos „Duok mums aiškumo" pristatymą

Susitikimas

Liepos 14 d. 16 val. Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centre įvyks  verslininko, keliautojo, bestseleriu tapusios knygos „500 dienų su Saudo Arabijos princu“ autoriaus Tomo Kriščiūno naujausios knygos „Duok mums aiškumo" pristatymas.

 Interviu su Santakos laikraščio –žurnaliste Rita Mitkute   2020-10-05 d. Tomas pasakojo:

„Vilkaviškyje praleidau visas vaikystės vasaras. Nors gimiau, augau ir mokyklą lankiau Kaune, vos prasidėjus atostogoms tėvas mane išveždavo į kaimą – pas močiutę Viktoriją, kuri gyveno Gudelių kaime. Mano tėtis Kazimieras – vilkaviškietis, ilgametis buvusio Kaimo statybos projektavimo instituto Vilkaviškio filialo inžinierius projektuotojas. Mama Irena Normantaitė taip pat gyveno ir dirbo Vilkaviškyje – įgijusi pediatrės diplomą pagal paskyrimą darbavosi rajono ligoninės vaikų ligų skyriuje“.

Gražiausi vaikystės atsiminimai Tomui asocijuojasi su visiška laisve, kurios nebuvo Kaune. O kaime pas močiutę su draugais žaisdavę ir šėldavę, maudydavęsi prie Vinco Kudirkos klėtelės esančiame ežere, o ūgtelėję kartu eidavę į šokius Vilkaviškyje. Atvažiuodavo į Gudelius Tomas ir vėliau, jau būdamas studentas. Vis dėlto kaime Tomas ne tik poilsiavo – čia jis išmoko ir dirbti, saugoti daiktus, gerbti bei tausoti maistą, mat močiutė neleisdavo jokio produkto išmesti. Taip pat tekdavo jam ir runkelius, ir daržus ravėti. Viešėdamas Vilkaviškio krašte ne kartą ir ne du su tėvais yra lankęsis Kaliningrado srityje. Tomas patikino, kad Vilkaviškis jam labai artimas. Net ir dabar čia sakėsi turįs nekilnojamo turto. Pasak vyro, Vilkaviškis turėtų drąsiau ir aktyviau kalbėti apie savo privalumus. Apie tai, kad šis kraštas buvo lietuvybės ir valstybingumo lopšys, išugdė šaliai iškilius lyderius, apie savo unikalią istorinę ir geografinę padėtį – trijų valstybių sankirtą, to privalumus ir specifiką. Juokaudamas Tomas išskyrė ir dar vieną vilkaviškiečių ypatybę – tvarkingumą, pomėgį puoštis ir gražiai atrodyti."  

Tomo Kriščiūno „Duok mums aiškumo“ knygoje persipina trys pasakojimo linijos: asmeninės autoriaus patirties versle, santykiuose su kitais žmonėmis ir jį supančiu pasauliu refleksija, gyvenimo Prancūzijos vienuolyne akimirkos ir klausimai, kylantys analizuojant ir reflektuojant savo patirtį. Tai klausimai kviečiantys giliau pažvelgti į save, savo asmenybę ir gyvenimą. Tai klausimai, kurie kiekvienam skaitytojui padės ieškoti ir atrasti aiškumą jam svarbiose srityse: sveikatos, finansų, verslo, asmeninių santykių, laisvalaikio, poilsio ir kitose.