Vilkaviškio turizmo ir verslo informacijos centras, VšĮ

B’ART 11 | MICHAELO GORDONO „8” SU „CELLO CLUB”

Koncertai

Vienintelis toks b‘ART vakaras neįprastoje aplinkoje – vieno ryškiausių dabarties JAV kompozitorių Michaelo Gordono kūrinys „8“ suskambės modernioje ir netikėtos architektūrinės išraiškos pastate - Vilkaviškio autobusų stotyje.

Garsus Niujorko muzikinės scenos atstovas Michaelas Gordonas, turintis lietuviškų šaknų, pats ne kartą lankėsi Lietuvoje, jo kūriniai dažnai skamba mūsų krašte ir kaskart sulaukia aukščiausio publikos įvertinimo, kuris šį kūrėją lydi ir pačiose garsiausiose pasaulio koncertų salėse. Šių dienų kompozitoriaus darbai apima platų spektrą: nuo ilgų kūrinių ansambliams iki orkestrinių partitūrų ir tarpdisciplininio bendradarbiavimo. Tarp Michaelo Gordono užsakovų – Linkolno centras, Carnegy Hall koncertų salė, Štutgarto baletas, JAV, Europos ir Azijos orkestrai, žymūs šiuolaikinės muzikos festivaliai.

M. Gordono muzika – tai jo tradicinio kompozicinio išsilavinimo ir patirties su pogrindinėmis Niujorko roko grupėmis rezultatas. Postminimalistinė kompozitoriaus kūryba įkūnija originalią, „crossover‘išką“ amerikietiškos muzikos dvasią, kuri nevengia meninių ir techninių iššūkių. M. Gordono pastaruosius dešimt metų kurdamas muzika, galvoja apie tai, kaip atsiranda ir sklinda garsas.

Bilietai 25-30 Eur
Bilietai.lt ir Vilkaviškio kultūros centro kasoje.